Порядок подання та розгляду (з дотриманням конфіденційності) заяв про випадки булінгу (цькування) в закладі освіти


Учасники освітнього процесу у разі виявлення ознак чи факторів, що можуть вказувати на насильство, булінг, складні життєві обставини, жорстоке поводження з дитиною/працівником Центру або ризики щодо їх виникнення, можуть подати письмову заяву на ім’я директора Центру, яка фіксується в журналі реєстрації фактів виявлення (звернення) про вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, булінгу.

Директор Центру розглядає заяву в день її подання, видає наказ про створення комісії з  питань розгляду факту вчинення булінгу.

До складу комісії входять педагогічні працівники (у тому числі психолог, соціальний педагог), батьки постраждалого та булера, директор Центру та інші зацікавлені особи. Члени комісії проводять, у 7-денний період з моменту отримання заяви, повне та неупереджене розслідування з залученням осіб, від яких отримали інформацію. У випадку підтвердження факту булінгу, а не одноразового конфлікту, уповноважена особа чи адміністрація Центру протягом доби повідомляють уповноважені підрозділи органів Національної поліції України (ювенальна поліція)  та Службу у справах дітей.